Zjistěte, jak můžete skloubit požadavky HACCP s realitou provozu a jak zapůsobit na příští hygienickou kontrolu.
Nabízíme Vám proškolení personálu v oblasti hygienického minima, správné výrobní a hygienické praxe a také v oblasti HACCP.
Školení je možné kombinovat.
Možnost školení přímo na Vašem počítači:
zúčastnit se školení je velmi jednoduché a nenáročné - stačí internet
dostanete pozvánku mailem na určitý čas
kliknete na odkaz a to je vše
školení je vždy živé, interaktivní s možností pokládání dotazů
Školení hygienického minima je zaměřeno na povinné oblasti, které jsou definovány jako znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví vyhláškou č. 490/2000 Sb.:
Požadavky na zdravotní stav osob vykonávajících činnosti epidemiologicky závažné
Zásady osobní hygieny při práci
Zásady hygienicky nezávadného čištění a dezinfekce
Technologie výroby, hygienicky nezávadný režim přepravy, skladování a uvádění do oběhu epidemiologicky rizikových výrobků
Alimentární nákazy a otravy z potravin
Speciální hygienická problematika (HACCP – záznamy, nápravná opatření, ověřování...)
Školení HACCP je zaměřeno na nezbytné předpoklady k zavedení a udržování systému HACCP a jeho obsahem je následující :
Hygienické požadavky na provozovnu
Hygienické požadavky na přípravu a výrobu pokrmů
Hygienické požadavky na uvádění pokrmů do oběhu
Hygienické požadavky na pracovníky
Zásady osobní hygieny
Zásady provozní hygieny
HACCP
Smysl systému HACCP
Analýza nebezpečí, její správné provedení, posouzení závažnosti rizik
Principy stanovení kritických bodů
Příklady kritických bodů
Metody sledování kritických bodů
Nápravná opatření
Vedení záznamů v kritických bodech
Vedení dokumentace
Ověřování systému HACCP (v kritických bodech, plánu HACCP, systému HACCP)